Krämig citronpasta med pocherat äggKrämig citronpasta med pocherat äggKrämig citronpasta med pocherat äggCook Time: Yield: 4Ingredients:konserverade kikärterriven hårdostvitlökcitronspaghettiäggvattenättiksspritsaltgrovt hackade valnötterrapsoljafärsk salviamorötterInstructions:
  1. Lägg avrunna kikärter i en matberedare tillsammans med ost, riven vitlök, rivet skal och lite pressad saft från citron. Kör till en smulig röra och smaka av med salt, peppar och lite mer citron.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara 2 dl kokvatten.
  3. Koka upp en kastrull med vatten. Blanda ner ättika och salt. Knäck äggen i vars en kopp. Håll vattnet sjudande och gör en virvel i vattnet med en sked. Släpp sedan ner äggen, ett i taget, i kastrullen. Låt sjuda 3 minuter. Lyft upp äggen och lägg på hushållspapper.
  4. Hacka nötter. Värm olja i en djup panna och stek nötterna tills de börjar få färg. Tillsätt salviablad och låt dem steka med tills de sjunkit ihop något.
  5. Blanda ner kikärtsröran och kokvattnet i pastan och blanda runt tills allt är varmt.
  6. Häll upp pasta i djupa tallrikar och toppa med pocherat ägg, nötter och salvia. Servera med morotsstavar.
Krämig citronpasta med pocherat ägg
recipe
WW ViktVäktarna
25 min

Krämig citronpasta med pocherat ägg

10-14

PersonligaPoints per portion

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 förp konserverade kikärter
  • 50 g riven hårdost
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 st citron
  • 250 g spaghetti
  • 4 st ägg
  • 1.5 l vatten
  • 1 msk ättikssprit
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl grovt hackade valnötter
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 förp färsk salvia
  • 500 g morötter

Gör så här

  1. Lägg avrunna kikärter i en matberedare tillsammans med ost, riven vitlök, rivet skal och lite pressad saft från citron. Kör till en smulig röra och smaka av med salt, peppar och lite mer citron.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara 2 dl kokvatten.
  3. Koka upp en kastrull med vatten. Blanda ner ättika och salt. Knäck äggen i vars en kopp. Håll vattnet sjudande och gör en virvel i vattnet med en sked. Släpp sedan ner äggen, ett i taget, i kastrullen. Låt sjuda 3 minuter. Lyft upp äggen och lägg på hushållspapper.
  4. Hacka nötter. Värm olja i en djup panna och stek nötterna tills de börjar få färg. Tillsätt salviablad och låt dem steka med tills de sjunkit ihop något.
  5. Blanda ner kikärtsröran och kokvattnet i pastan och blanda runt tills allt är varmt.
  6. Häll upp pasta i djupa tallrikar och toppa med pocherat ägg, nötter och salvia. Servera med morotsstavar.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Har du ingen matberedare kan du använda stavmixer.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem