
Krämig svamp och getostpasta
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 340 g pasta
- 250 g svamp
- 2 klyftor vitlök
- smör
- 0.5 dl vitt matlagningsvin
- 2.5 dl vispgrädde
- 1.5 msk grönsaksfond
- salt
- svartpeppar
- 100 g spenat
- 140 g getost
Gör så här
- Koka pasta enligt anvisningarna på paketet.
- Ansa och kvarta svampen. Skala och hacka vitlöken fint.
- Stek svampen i en torr stekpanna tills den vätskat ur sig. Rör sen i en klick smör och vitlöken. Stek en liten stund till. Häll på matlagningsvin och låt det koka med i en minut.
- Rör i grädde och fond. Sjud i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
- Rör försiktigt i hälften av spenaten.
- Bryt sönder osten och klicka den över såsen.
- Servera med pasta och spenat.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Har du en krämig balsamvinäger i skafferiet är det gott att ringla lite över spenaten.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna