
Krispiga grönsaksbiffar med dipsås & rostade rotsaker
Ingredienser
- 300 g palsternacka
- 800 g potatis
- raps/matolja
- salt
- 400 g morötter
- 2 cm färsk ingefära
- 2 st vitlöksklyftor
- 0.5 st grön chili
- 2 dl vetemjöl
- 50 g riven ost
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1.5 dl vatten
- 1 msk sesamfrö
- smör till stekning
- olja till stekning
Sås
- 1 dl japansk soja
- 0.5 dl vitvinsvinäger
- 0.5 st knippe salladslök, strimlad
- 2 tsk sesamfrön, rostade
- 0.5 st grön chili, hackad
- 0.5 st gurka
- 125 g körsbärstomat
- 20 g persilja
- 70 g sallad
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta och klyfta palsternacka och potatis. Lägg på en plåt ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min. Skala och riv morot, ingefära och vitlök, hacka chili.
- Blanda samman mjöl, riven ost, bakpulver och salt. Rör ner vatten och grönsaker. Klicka ut biffar i en stekpanna med smör och olja.
- Rör ihop såsen.
- Tärna gurka, dela tomat och hacka persilja. Blanda med sallad.
- Servera.