Krispiga grönsaksbiffar med dipsås & rostade rotsaker
231.2
Krispiga grönsaksbiffar med dipsås & rostade rotsaker
recipe
City Gross
35 min

Krispiga grönsaksbiffar med dipsås & rostade rotsaker

Ingredienser

  • 300 g palsternacka
  • 800 g potatis
  • raps/matolja
  • salt
  • 400 g morötter
  • 2 cm färsk ingefära
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 st grön chili
  • 2 dl vetemjöl
  • 50 g riven ost
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1.5 dl vatten
  • 1 msk sesamfrö
  • smör till stekning
  • olja till stekning

Sås

  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 0.5 st knippe salladslök, strimlad
  • 2 tsk sesamfrön, rostade
  • 0.5 st grön chili, hackad
  • 0.5 st gurka
  • 125 g körsbärstomat
  • 20 g persilja
  • 70 g sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta palsternacka och potatis. Lägg på en plåt ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min. Skala och riv morot, ingefära och vitlök, hacka chili.
  3. Blanda samman mjöl, riven ost, bakpulver och salt. Rör ner vatten och grönsaker. Klicka ut biffar i en stekpanna med smör och olja.
  4. Rör ihop såsen.
  5. Tärna gurka, dela tomat och hacka persilja. Blanda med sallad.
  6. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem