Kung pao kikärtor
196.4
Kung pao kikärtor
recipe
City Gross
35 min

Kung pao kikärtor

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 460 g kikärtor
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 st lime, skal + saft
  • 1 msk honung
  • 20 g ingefära
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 st röd chili
  • 1 msk maizena
  • 0.5 st knippe salladslök
  • 125 g jordnötter
  • 2 st snackpaprika

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  2. Häll av spadet från kikärtorna. Lägg dem i en skål och rör i soja, vinäger, limeskal plus limesaft, honung, skalad och fint riven ingefära, pressad vitlök och hackad chili. Låt marinera i ca 10 min. Stek sen i ett par minuter, tills de börjar karamelliseras och får färg. Red med maizena.
  3. Servera med ris, strimlad salladslök, krossade jordnötter och strimlad paprika.
Tips från oss
Du kan även laga kikärtorna i ugnen istället för på spisen. De är även goda att äta kalla.

Varnings ikonAnslutningsproblem