
Löksoppa med svampmacka
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 6 st gula lökar
- 4 msk smör
- 1 dl vitt matlagningsvin
- 3 msk grönsaksfond
- 1 l vatten
- 3 krm timjan
- 1 st lagerblad
- salt
- vitpeppar
- 250 g champinjoner
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 1 st färsk persilja
- salt
- svartpeppar
- 4 st minibaguetter
Gör så här
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Skala och skär löken i tunna skivor. Bryn den genomskinlig i smör.
- Rör i matlagningsvin och låt det koka med i ca 1 min. Rör sen i fond/buljong och vatten. Krydda med timjan och lagerblad.
- Lås soppa sjuda under lock i ca 30 min. Smaka av med salt och peppar.
- Skiva svampen. Stek den i en torr stekpanna tills den vätskat ur sig. Rör i matlagningsgrädde och koka samman ca 5 min. Rör i hackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
- Värm baguetterna enligt anvisningarna på paketet. Dela dem och klicka på svampröra.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna