Laksagryta med tofu
233.4
Laksagryta med tofu
recipe
City Gross
35 min

Laksagryta med tofu

Ingredienser

  • 180 g risnudlar
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 20 g färsk ingefära
  • 0.5 st röd chili
  • raps/matolja till stekning
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1.5 msk grönsaksfond
  • 250 g tofu
  • 400 g gröna linser
  • 1 msk japansk soja
  • 1 krm salt
  • 70 g spenat
  • 150 g sockerärtor
  • 1 st lime

Gör så här

  1. Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skala och hacka löken. Skala och riv vitlök och ingefära fint. Skala och hacka chilin. Hetta upp olja i en gryta och stek lök, vitlök, ingefära och chili tillsammans med curry och gurkmeja i ett par minuter.
  3. Rör i kokosmjölk och fond/buljong. Låt sjuda i ca 5 min med lock.
  4. Tärna tofun, häll av spadet från linserna och skölj dem. Rör ner i soppan och låt allt bli varm. Smaka av soppan med soja och salt
  5. Hacka spenaten grovt, strimla sockerärtorna och klyfta limen.
  6. Servera grytan med spenat, sockerärtor, nudlar och pressad lime.
Tips från oss

Laksa är en kryddig nudelsoppa från peranakan-kulturen, som är en blandkultur med kinesiska och malaysiska inslag och som återfinns i Malaysia, Singapore och Indonesien. Här kommer min version på en smarrig laksagryta.

Varnings ikonAnslutningsproblem