Lasagne med grilloumi, spenat och blomkålssallad med valnötterLasagne med grilloumi, spenat och blomkålssallad med valnötterLasagne med grilloumi, spenat och blomkålssallad med valnötterCook Time: Yield: 4Ingredients:gul lökvitlökröd chilirapsoljatomatpurékrossade tomaterhonunggrönsaksfondtorkad timjanvattenspenatsaltsvartpeppargrilloumifärska lasagneplattorriven ostblomkålvitvinsvinägerrapsoljadijonsenaphonungspenatsaltsvartpepparvalnötterInstructions:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och finhacka lök, vitlök och chili. Stek allt mjukt i olja, utan att det tar färg. Rör i tomatpuré, krossade tomater, honung, fond, timjan och vatten.
  3. Koka på medelvärme utan lock ca 5 min. Rör i spenaten och låt koka 2 min. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär grilloumi i tunna skivor. Varva tomatsås, lasagneplattor och grilloumi i en ugnsfast form. Börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost. Laga i ugn ca 20 min.
  5. Skiva blomkålen tunt, lägg i en skål. Vispa samman vinäger, olja, dijon och honung. Blanda runt med blomkålen. Rör i spenat, smaka av med salt och peppar. Toppa med lätt krossade valnötter.
  6. Servera.
Lasagne med grilloumi, spenat och blomkålssallad med valnötter
recipe
City Gross
35 min

Lasagne med grilloumi, spenat och blomkålssallad med valnötter

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0.5 st röd chili
  • 1 msk rapsolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk honung
  • 1.5 msk grönsaksfond
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 dl vatten
  • 100 g spenat
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 pkt grilloumi
  • 1 paket färska lasagneplattor
  • 150 g riven ost
  • 0.5 st blomkål
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 50 g spenat
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 påse valnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och finhacka lök, vitlök och chili. Stek allt mjukt i olja, utan att det tar färg. Rör i tomatpuré, krossade tomater, honung, fond, timjan och vatten.
  3. Koka på medelvärme utan lock ca 5 min. Rör i spenaten och låt koka 2 min. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär grilloumi i tunna skivor. Varva tomatsås, lasagneplattor och grilloumi i en ugnsfast form. Börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost. Laga i ugn ca 20 min.
  5. Skiva blomkålen tunt, lägg i en skål. Vispa samman vinäger, olja, dijon och honung. Blanda runt med blomkålen. Rör i spenat, smaka av med salt och peppar. Toppa med lätt krossade valnötter.
  6. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem