Lasagne med krisptäckeLasagne med krisptäckeLasagne med krisptäckeCook Time: Yield: 4Ingredients:champinjonerrotsellerigul lökvitlöksklyftasmörvitt matlagningsvinsaltvitpepparkinesisk sojasmörvetemjölmjölklagrad hårdostsaltsvartpepparfärska lasagneplattorvalnötterkörsbärstomaterrucolagurkarödlökInstructions:1. Skiva svampen. Skala och riv rotselleri grovt. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp smör i en stekpanna och stek allt i ett par minuter. Häll på vitt matlagningsvin och låt det koka in. Krydda med salt, peppar och soja.
2. Gör såsen. Smält smör i en gryta och vispa i mjöl och sen mjölk. Låt koka upp, dra av från plattan och smaksätt med hälften av den rivna osten, salt och peppar.
3. Bygg ihop en lasagne. Börja med sås sen plattor, svampröra och sås igen. Avsluta med sista lagret sås. Laga i ugn ca 30 min. De sista 10 min strör du över lätt krossade valnötter blandat med resten av den rivna lagrade hårdosten.
4. Dela tomaterna och gurkan och blanda med rucola, skalad och strimlad rödlök.
5. Servera.

Lasagne med krisptäcke
recipe
City Gross
45 min

Lasagne med krisptäcke

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 250 g champinjoner
  • 200 g rotselleri
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • smör
  • 0.5 dl vitt matlagningsvin
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 tsk kinesisk soja

Sås

  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 100 g lagrad hårdost
  • salt
  • svartpeppar
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 100 g valnötter
  • 250 g körsbärstomater
  • 35 g rucola
  • 0.5 st gurka
  • 1 st rödlök

Gör så här

  1. Skiva svampen. Skala och riv rotselleri grovt. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp smör i en stekpanna och stek allt i ett par minuter. Häll på vitt matlagningsvin och låt det koka in. Krydda med salt, peppar och soja.
  2. Gör såsen. Smält smör i en gryta och vispa i mjöl och sen mjölk. Låt koka upp, dra av från plattan och smaksätt med hälften av den rivna osten, salt och peppar.
  3. Bygg ihop en lasagne. Börja med sås sen plattor, svampröra och sås igen. Avsluta med sista lagret sås. Laga i ugn ca 30 min. De sista 10 min strör du över lätt krossade valnötter blandat med resten av den rivna lagrade hårdosten.
  4. Dela tomaterna och gurkan och blanda med rucola, skalad och strimlad rödlök.
  5. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Har du lite persilja i kylskåpet eller i frysen. Blanda hackad persilja med valnötterna och gärna 1 dl extra riven ost. Strö blandningen över lasagnen.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem