Lasagne med spenat och mozzarella
recipe
City Gross
35 min

Lasagne med spenat och mozzarella

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa ingredienserna i receptet:

Ingredienser

  • 780 g krossad tomat
  • 250 g keso
  • 150 g riven mozzarella
  • 150 g spenat
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st färsk basilika
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 dl mjölk
  • 200 g lasagneplattor
  • 4 st tomater
  • 1 st rödlök
  • 50 g spenat
  • 0.5 st färsk basilika
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ta fram en stor skål. Blanda samman krossad tomat, keso, hälften av osten och bladspenat. Skala och pressa i vitlök. Rör i grovhackad basilika och krydda med salt och peppar. Rör i mjölk och blanda väl.
  3. Lägg lite av spenatröran på botten av en ugnsfast form. Varva sen spenatröran med lasagneplattor. Avsluta med spenatröra och resten av osten i påsen.
  4. Laga i ugn i ca 20-25 minuter tills lasagnen har fått fin färg. 5. Gör salladen, hacka tomat och lök, blanda i spenat, basilika, olivolja, balsamvinäger och smaksätt med salt och peppar. 6.Servera lasagnen med salladen.

Varnings ikonAnslutningsproblem