
Lasagne med spenat och mozzarella
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 780 g krossad tomat
- 250 g keso
- 150 g riven mozzarella
- 150 g spenat
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st färsk basilika
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 2 dl mjölk
- 200 g lasagneplattor
- 4 st tomater
- 1 st rödlök
- 50 g spenat
- 0.5 st färsk basilika
- 1 msk olivolja
- 1 tsk balsamvinäger
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta fram en stor skål. Blanda samman krossad tomat, keso, hälften av osten och bladspenat. Skala och pressa i vitlök. Rör i grovhackad basilika och krydda med salt och peppar. Rör i mjölk och blanda väl.
- Lägg lite av spenatröran på botten av en ugnsfast form. Varva sen spenatröran med lasagneplattor. Avsluta med spenatröra och resten av osten i påsen.
- Laga i ugn i ca 20-25 minuter tills lasagnen har fått fin färg. 5. Gör salladen, hacka tomat och lök, blanda i spenat, basilika, olivolja, balsamvinäger och smaksätt med salt och peppar. 6.Servera lasagnen med salladen.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna