Libanesisk couscous med rödbetsplättar & myntayoghurt
204.8
Libanesisk couscous med rödbetsplättar & myntayoghurt
recipe
City Gross
35 min

Libanesisk couscous med rödbetsplättar & myntayoghurt

Ingredienser

  • 3 st rödbetor
  • 0.5 st gul lök
  • 200 g potatis, kokas
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl mjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 st rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 g saffran
  • 3 dl vatten
  • 3 dl couscous
  • 2 st paprika
  • 0.5 st citron
  • 35 g sallad
  • 2 dl yoghurt
  • 25 g mynta
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och riv rödbetor, lök och kokt potatis grovt.
  2. Blanda ihop det med ägg, mjöl, mjölk, salt och peppar till en jämn smet.
  3. Stek plättar i olja på svag värme ca 2 min på varje sida.
  4. Skala och finhacka den röda löken. Skala vitlöken. Hetta upp olja i en gryta och stek lök och pressad vitlök i ca 5 min på svag värme utan att det tar färg. Rör i saffran och häll i vatten. Låt det koka upp, dra sen av från plattan och rör i couscous. Låt stå tills det är dags att äta.
  5. Tärna paprikorna, dela citronen i klyftor. Lägg sallad i en skål.
  6. Rör ihop yoghurt med hackad mynta. Krydda med salt och peppar.
  7. Servera med pressad citron.
Tips från oss
Mynta ger mycket smak till såsen så prova dig fram med hur mycket myntasmak du vill ha på din sås.

Varnings ikonAnslutningsproblem