Lins och majsbiffar med dilligt mos och morotssallad
111.2
Lins och majsbiffar med dilligt mos och morotssallad
recipe
City Gross
35 min

Lins och majsbiffar med dilligt mos och morotssallad

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1.5 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 3 krm torkad dill
  • salt
  • vitpeppar
  • 230 g linser
  • 285 g majs
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 st rödlök
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk dragon
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • smör till stekning
  • 250 g morötter
  • 35 g rucola

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen, koka den mjuk.
  2. Häll av spadet från linserna och majsen. Mixa tillsammans med solrosfrö till en smet. Skala och hacka löken, rör ner i smeten. Rör i mjöl och smaksätt med dragon, salt och peppar.
  3. Smält smör i en stekpanna och stek biffar.
  4. Gör mos. Vispa/mosa samman potatisen med mjölk och smör. Smaka av med dill, salt och peppar.
  5. Skala och strimla morötterna.
  6. Servera med rucola.
Tips från oss

Har du ingen dragon hemma i skafferiet? Smaksätt med någon annan örtkrydda som du har hemma. Oregano, basilika eller timjan är gott.

Varnings ikonAnslutningsproblem