
Lins och majsbiffar med dilligt mos & morotssallad
Ingredienser
- 800 g potatis
- 1.5 dl mjölk
- 2 msk smör
- 3 krm torkad dill
- salt
- vitpeppar
- 230 g linser
- 285 g majs
- 1 dl solrosfrön
- 1 st rödlök
- 1 dl vetemjöl
- 2 tsk dragon
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- smör till stekning
- 250 g morötter
- 35 g rucola
Gör så här
- Skala och tärna potatisen, koka den mjuk.
- Häll av spadet från linserna och majsen. Mixa tillsammans med solrosfrö till en smet. Skala och hacka löken, rör ner i smeten. Rör i mjöl och smaksätt med dragon, salt och peppar.
- Smält smör i en stekpanna och stek biffar.
- Gör mos. Vispa/mosa samman potatisen med mjölk och smör. Smaka av med dill, salt och peppar.
- Skala och strimla morötterna.
- Servera biffarna med pressad potatis och rucola.