
Linsbolognese
Ingredienser
- 340 g spaghetti
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 100 g morötter
- olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk torkad rosmarin
- 390 g krossade tomater
- 2 dl torkade röda linser
- 3 dl vatten
- salt
- svartpeppar
- 25 g färsk basilika
- 0.5 st spetskål
- 1 st snackpaprika
- 2 msk raps/matolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 35 g rucola
Gör så här
- Koka spaghetti enligt anvisningarna på paketet.
- Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv morötter grovt. Stek allt i olja tills det är mjukt. Rör i tomatpuré, rosmarin, krossade tomater, linser och vatten. Sjud i ca 20 min tills linserna är mjuka. Smaka då av med salt och peppar och rör i hackad basilika.
- Strimla kålen fint och skiva paprikan, blanda i en skål. Rör i olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Vänd i rucola.
- Servera.
Smaksätt salladen lite extra med hjälp av en klick senap eller en stark chutney.