Linsbolognese
188
Linsbolognese
recipe
City Gross
35 min

Linsbolognese

Ingredienser

  • 340 g spaghetti
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 100 g morötter
  • olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 390 g krossade tomater
  • 2 dl torkade röda linser
  • 3 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • 25 g färsk basilika
  • 0.5 st spetskål
  • 1 st snackpaprika
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 35 g rucola

Gör så här

  1. Koka spaghetti enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv morötter grovt. Stek allt i olja tills det är mjukt. Rör i tomatpuré, rosmarin, krossade tomater, linser och vatten. Sjud i ca 20 min tills linserna är mjuka. Smaka då av med salt och peppar och rör i hackad basilika.
  3. Strimla kålen fint och skiva paprikan, blanda i en skål. Rör i olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Vänd i rucola.
  4. Servera.
Tips från oss
Smaksätt salladen lite extra med hjälp av en klick senap eller en stark chutney.

Varnings ikonAnslutningsproblem