Linscreps med spenatsallad
129.2
Linscreps med spenatsallad
recipe
City Gross
35 min

Linscreps med spenatsallad

Ingredienser

  • 230 g linser
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2.5 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • raps/matolja till stekning
  • smör till stekning
  • 0.5 st knippe salladslök
  • 0.5 st zucchini
  • 200 g spenat
  • 250 g keso

Gör så här

  1. Skölj av linserna och låt dem rinna av i ett durkslag.
  2. Hacka löken fint. Skala vitlöken. Blanda lök, pressad vitlök och linser. Rör i mjöl, mjölk och ägg. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Låt svälla ca 10 min.
  3. Stek crepes i olja och smör.
  4. Blanda samman hackad salladslök, strimlad zucchini och spenat.
  5. Servera crepes fyllda med sallad och en klick keso.
Tips från oss
Det gröna på salladslöken är supergott att strö över salladen. Så använd den gröna biten till det.

Varnings ikonAnslutningsproblem