Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Linsgryta med belugalinser & rostad sötpotatisLinsgryta med belugalinser & rostad sötpotatisLinsgryta med belugalinser & rostad sötpotatisCook Time: Yield: 4Ingredients:sötpotatisraps/matoljasaltgul lökvitlökingefäraraps/matoljarökt paprikapulverchiliflakesspiskumminsoltorkad tomatkrossad tomatvattenbelugalinsersaltpepparpersiljagrönkålraps/matoljacitronsaltpepparkörsbärstomaterInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta sötpotatisen, lägg på en plåt, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min.
  3. Skala och strimla löken. Skala och riv vitlök och ingefära. Stek allt i olja tillsammans med paprikapulver, chiliflakes och spiskummin. Rör i strimlade soltorkade tomater, krossad tomat, vatten och linser. Sjud tills linserna är mjuka.
  4. Strimla kålen fint, krama samman med olja och pressa över citron. Krydda med salt och peppar. Blanda samman med delade tomater.
  5. Smaka av grytan med salt och peppar. Strö över hackad persilja.
  6. Servera.
Linsgryta med belugalinser & rostad sötpotatis
recipe
35 min

Linsgryta med belugalinser & rostad sötpotatis

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 500 g sötpotatis
  • raps/matolja
  • salt
  • 1 st gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 20 g ingefära
  • raps/matolja
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 2 tsk spiskummin
  • 100 g soltorkad tomat
  • 390 g krossad tomat
  • 3 dl vatten
  • 2.5 dl belugalinser
  • salt
  • peppar
  • 20 g persilja
  • 250 g grönkål
  • 1 msk raps/matolja
  • 1 st citron
  • salt
  • peppar
  • 250 g körsbärstomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta sötpotatisen, lägg på en plåt, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min.
  3. Skala och strimla löken. Skala och riv vitlök och ingefära. Stek allt i olja tillsammans med paprikapulver, chiliflakes och spiskummin. Rör i strimlade soltorkade tomater, krossad tomat, vatten och linser. Sjud tills linserna är mjuka.
  4. Strimla kålen fint, krama samman med olja och pressa över citron. Krydda med salt och peppar. Blanda samman med delade tomater.
  5. Smaka av grytan med salt och peppar. Strö över hackad persilja.
  6. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem