Linsgryta med rostad potatissallad
118.2
Linsgryta med rostad potatissallad
recipe
City Gross
35 min

Linsgryta med rostad potatissallad

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 250 g morötter
  • raps/matolja
  • salt
  • 0.5 st citron
  • 15 g dill
  • 1 st gul lök
  • smör till stekning
  • 2 pkt kokta linser
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 dl vatten
  • 2 krm chiliflakes
  • 15 g dill
  • salt
  • peppar
  • 0.5 st citron
  • 2.5 dl yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatis och morötter, lägg på en plåt och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 30 min. När potatisen är rostad blanda med citronsaft och hackad dill.
  3. Skala och hacka lök. Stek mjuk i smör i en gryta.Häll av spadet från linserna och rör ner i grytan, värm tillsammans med spiskummin, vatten, chiliflakes och hackad dill. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
  4. Servera med en klick yoghurt.
Tips från oss
Om du hoppar över vatten och mixar linsröran till en smet skulle du istället kunna forma små linsbiffar och steka dessa i olja och smör.

Varnings ikonAnslutningsproblem