
Linsgryta med rostade örtstrimlor
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1 st gul lök
- 3 klyftor vitlök
- 300 g morötter
- 1 tsk rapsolja
- sambal oelek
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad oregano
- 1 förp krossade tomater
- 1 dl vispgrädde
- 6 dl vatten
- 3 msk grönsaksfond
- 2 dl torkade linser
- salt
- svartpeppar
- 2 st tortillabröd
- rapsolja
- 1 klyfta vitlök
- 1 tsk torkad timjan
Gör så här
- Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna morötterna smått.
- Värm olja i en gryta och stek löken tills den är mjuk. Blanda ner vitlök, morötter, sambal oelek, timjan och oregano. Låt steka med en stund. Blanda ner krossad tomat, grädde, vatten, fond och linser och låt sjuda tills linserna är mjuka, ca 20 min. Smaka av med salt och peppar.
- Rulla ihop tortillabröden till en rulle, strimla det sen fint. Hetta upp en stekpanna med olja, stek strimlorna tills de börjar få lite färg, rör då i pressad vitlök och timjan.
- Häll upp i skålar och toppa med örtstrimlor.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna