Linsgryta och rostad morotssallad med oliver
recipe
City Gross
35 min

Linsgryta och rostad morotssallad med oliver

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa ingredienserna i receptet:

Ingredienser

Morotssallad

  • 300 g morötter
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 35 g spenat
  • 1 dl jordnötter
  • 55 g svarta oliver

Linsgryta

  • 200 g morötter
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk riven ingefära
  • 0.5 tsk hackad chili
  • 1 msk raps/matolja
  • 1 tsk spiskummin
  • curry
  • 390 g krossade tomater
  • 1.5 dl vatten
  • 2.5 tsk mango chutney
  • 250 g ris
  • 400 g röda linser

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Skala och skär morötterna i stavar. Lägg dem på en plåt och ringla över olivolja. Laga i ugn ca 20 minuter tills morötterna blivit mjuka och fått en fin rostad yta. Strö över salt och blanda med spenat, jordnötter och oliver.
  3. Skala och tärna morötterna. Ansa och hacka purjolöken. Skala och hacka löken. Skala och riv vitlök och ingefära. Kärna ur och finhacka chilin.
  4. Värm olja i en kastrull. Tillsätt morötter, purjolök, lök, vitlök, ingefära, chili, spiskummin, och curry. Stek i ett par minuter.
  5. Häll i tomater, vatten, fond/buljong och chutney. Sjud i ca 10 min under lock.
  6. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  7. Skölj linserna och tillsätt i grytan. Låt grytan sjuda i ett par minuter till. Smaka av med salt och krydda eventuellt med lite mer curry och ingefära.
  8. Servera.
Tips från oss
En skvätt sweet chili är gott i maten och om det är hetta du är ute efter så är tabasco ett hett tips. Om tid finns så blir grytan ännu mustigare och finare i smaken om du låter det sjuda en stund extra innan du häller i linserna.

Varnings ikonAnslutningsproblem