
Linssoppa med jordnötter och kokosgrädde
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 200 g potatis
- 2 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- olja till stekning
- 30 g färsk ingefära
- 1 tsk chiliflakes
- 1 st kanelstång
- 0.5 g saffran
- 1 tsk gurkmeja
- 0.5 tsk kardemumma
- 1 tsk curry
- 800 g tomater i burk
- 400 ml kokosgrädde
- 3 dl vatten
- 2 dl röda linser
- 3 msk jordnötssmör
- salt
- svartpeppar
- 0.5 st färsk koriander
Gör så här
- Skala och tärna potatisen. Skala och hacka lök och vitlök. Stek i olja på svag värme utan att det tar färg i en stor gryta. Löken ska bli glansig och fin.
- Skala och finhacka ingefära. Blanda med chiliflakes, kanelstång, saffran, gurkmeja, kardemumma och curry. Rör ner i löken tillsammans med potatisen och låt steka med i ca 2 min.
- Rör i tomater, kokosgrädde, vatten och linser, puttra ca 20 min. Späd ev. med vatten, plocka upp kanelstången och smaka av med jordnötssmör, salt och peppar.
- Servera med färsk koriander.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna