Majs- & zucchiniplättar med spenat-sallad & keso
recipe
City Gross
35 min

Majs- & zucchiniplättar med spenat-sallad & keso

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
190,40 kr

Ingredienser

Plättar

  • 340 g majs
  • 1 st zucchini
  • 1 st rödlök
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl mjölk
  • 4 st ägg
  • 1 st vitlösklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 0.5 st röd chili
  • 1 msk smör att steka i
  • 70 g spenat
  • 250 g körsbärstomater
  • 500 g cottage cheese

Gör så här

  1. Häll av spadet från majsen, låt den rinna av. Riv zucchini grovt, pressa ut vätskan. Skala och hacka löken fint. Blanda allt i en skål och rör sedan i mjöl, mjölk och ägg. Blanda noga.
  2. Smaksätt med skalad och pressad vitlök, salt, peppar och hackad chili.
  3. Smält smör i en stekpanna och stek plättar i smör.
  4. Häll spenat i en skål och tomater i en annan.
  5. Servera med keso.

Varnings ikonAnslutningsproblem