Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Matgeek - Somrig tunnbrödsrulleMatgeek - Somrig tunnbrödsrulleMatgeek - Somrig tunnbrödsrulleCook Time: Yield: 4Ingredients:färskpotatiskruka dillvitkålshuvudcitronervitlöksklyftorbunt bladpersiljaolivoljasaltsvartpepparchampinjonertunnbrödhalloumirapsoljasmörgåskrassekörsbärstomaterInstructions:
  1. Skrubba och koka potatisen tills den nästan är klar tillsammans med lite dill i saltat vatten. Häll av vattnet när den fortfarande har lite kärna och låt potatisen ånga ur sig.
  2. Klyv vitkålen i fyra klyftor. Lägg dem på en het grill och låt dem få ordentligt med färg runt om. Oroa dig inte för att de nästan blir svarta på yttersta delarna. När de är klara ska de vara glasartade i mitten, mjuknat en del men fortfarande vara krispiga.
  3. Pressa saften ur citronerna och häll i en mixer. Tillsätt vitlöksklyftor, bladpersilja, olivolja och lite salt och peppar. Mixa hastigt. Det ska inte bli slätt utan bara finhackat. Man kan också finhacka allt för hand och därefter blanda samman i en bunke. Smaka av.
  4. När vitkålen är grillad ringlar man direkt över gremolata så det rinner in mellan bladen. Spara hälften av gremolatan till serveringen.
  5. Lägg svampen i en bunke och ringla över över lite olja. Strössla över lite salt. Rör om med händerna och arbeta in oljan i svampen. Lägg den därefter på gallret och grilla ordentligt. Skär den därefter i lite grövre bitar.
  6. Knäck potatisen lätt med händerna och lägg på gallret så de får yta och lite krispighet.
  7. Skiva upp halloumin eller tofun och grilla även den. Grovhacka tomaterna.
  8. Lägg tunnbröden på en bra arbetsyta och börja med att ringla en aning olja över dem. Ta därefter potatisen och mosa ut den lite på på varje bröd. Det här är som moset i en klassisk tunnbrödsrulle, men med bitar. Skeda över lite gremolata.
  9. Skär upp kålen i strimlor genom att börja skära vid varje spets och arbeta dig in mot stammen. Fördela kålen över potatisen. Lägg därefter på svamp, halloumi och tomater. Klipp över lite smörgåsgrasse. Avsluta med flingsalt och nymald svartpeppar. Rulla ihop och ät omedelbart.
Matgeek - Somrig tunnbrödsrulle
recipe
35 min

Matgeek - Somrig tunnbrödsrulle

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 500 g färskpotatis
  • 1 st kruka dill
  • 1 st vitkålshuvud
  • 3 st citroner
  • 6 st vitlöksklyftor
  • 1 st bunt bladpersilja
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 300 g champinjoner
  • tunnbröd
  • halloumi
  • rapsolja
  • smörgåskrasse
  • körsbärstomater

Gör så här

  1. Skrubba och koka potatisen tills den nästan är klar tillsammans med lite dill i saltat vatten. Häll av vattnet när den fortfarande har lite kärna och låt potatisen ånga ur sig.
  2. Klyv vitkålen i fyra klyftor. Lägg dem på en het grill och låt dem få ordentligt med färg runt om. Oroa dig inte för att de nästan blir svarta på yttersta delarna. När de är klara ska de vara glasartade i mitten, mjuknat en del men fortfarande vara krispiga.
  3. Pressa saften ur citronerna och häll i en mixer. Tillsätt vitlöksklyftor, bladpersilja, olivolja och lite salt och peppar. Mixa hastigt. Det ska inte bli slätt utan bara finhackat. Man kan också finhacka allt för hand och därefter blanda samman i en bunke. Smaka av.
  4. När vitkålen är grillad ringlar man direkt över gremolata så det rinner in mellan bladen. Spara hälften av gremolatan till serveringen.
  5. Lägg svampen i en bunke och ringla över över lite olja. Strössla över lite salt. Rör om med händerna och arbeta in oljan i svampen. Lägg den därefter på gallret och grilla ordentligt. Skär den därefter i lite grövre bitar.
  6. Knäck potatisen lätt med händerna och lägg på gallret så de får yta och lite krispighet.
  7. Skiva upp halloumin eller tofun och grilla även den. Grovhacka tomaterna.
  8. Lägg tunnbröden på en bra arbetsyta och börja med att ringla en aning olja över dem. Ta därefter potatisen och mosa ut den lite på på varje bröd. Det här är som moset i en klassisk tunnbrödsrulle, men med bitar. Skeda över lite gremolata.
  9. Skär upp kålen i strimlor genom att börja skära vid varje spets och arbeta dig in mot stammen. Fördela kålen över potatisen. Lägg därefter på svamp, halloumi och tomater. Klipp över lite smörgåsgrasse. Avsluta med flingsalt och nymald svartpeppar. Rulla ihop och ät omedelbart.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem