Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
MinikanelbullarMinikanelbullarMinikanelbullarCook Time: Yield: 4Ingredients:kardemummakärnormjölk 3 %jästströsockersaltmjukt smöräggvetemjöl specialmjukt smörsockerkanelägg till penslingvattencitron, saft + skalflorsockergrillpinnarInstructions:
  1. Mortla kardemummakärnorna fint. Lägg i en gryta tillsammans med mjölken, värm till 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke. Häll på degvätskan och lös upp jästen. Rör i socker, salt, smör och ägg. Tillsätt lite mjöl i taget. Spara lite till utbakningen. Knåda i maskin ca 10 min.
  3. Jäs degen till dubbel storlek, ca 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Fyllning: Mosa samman allt med en gaffel på ett fat.
  6. Kavla ut degen till 0,5 cm tjocklek. Fyll med fyllning. Rulla ihop och skär bullar. Lägg på plåtar och jäs ca 45 min.
  7. Pensla med uppvispat ägg och laga i ugn ca 8-10 min.
  8. Rör samman ingredienserna till glasyren och ringla den över bullarna när de har svalnat och trä därefter bullarna på pinnar.
Minikanelbullar
recipe
180 min

Minikanelbullar

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Deg

  • 1 msk kardemummakärnor
  • 3 dl mjölk 3 %
  • 50 g jäst
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 100 g mjukt smör
  • 1 st ägg
  • 10 dl vetemjöl special

Den Traditionella Fyllningen

  • 200 g mjukt smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk kanel
  • ägg till pensling

Glasyr

  • 2 msk vatten
  • 0.5 st citron, saft + skal
  • 2 dl florsocker
  • grillpinnar

Gör så här

  1. Mortla kardemummakärnorna fint. Lägg i en gryta tillsammans med mjölken, värm till 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke. Häll på degvätskan och lös upp jästen. Rör i socker, salt, smör och ägg. Tillsätt lite mjöl i taget. Spara lite till utbakningen. Knåda i maskin ca 10 min.
  3. Jäs degen till dubbel storlek, ca 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Fyllning: Mosa samman allt med en gaffel på ett fat.
  6. Kavla ut degen till 0,5 cm tjocklek. Fyll med fyllning. Rulla ihop och skär bullar. Lägg på plåtar och jäs ca 45 min.
  7. Pensla med uppvispat ägg och laga i ugn ca 8-10 min.
  8. Rör samman ingredienserna till glasyren och ringla den över bullarna när de har svalnat och trä därefter bullarna på pinnar.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem