Mjuk choc chip cookie-kaka
recipe
City Gross
35 min

Mjuk choc chip cookie-kaka

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa ingredienserna i receptet:

Ingredienser

  • 1 dl kikärter
  • 1 dl kikärtsspad från förpackningen
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl havremjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1.5 dl farinsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 tsk salt
  • 100 g mörk choklad, hackad

Gör så här

  1. Mängd: ca 6-8 bitar
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Olja och mjöla en liten ugnsform.
  4. Mixa ihop hela innehållet från burken (kikärter och spad), rapsolja och socker i en blender eller ta hjälp av en stavmixer.
  5. Häll ner havregrynen och mixa till en hyfsat slät smet. Skrapa ner i en skål.
  6. Blanda ner mjölk, vetemjöl, kakao, farinsocker, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker och salt. Blanda väl.
  7. Avsluta med att vända ner den mörka chokladen.
  8. Sprid ut smeten i formen och grädda i ca 30 minuter. Den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. Ta ut och låt svalna något.
Tips från oss
Det här är som en blandning av mjuk kaka och småkaka, med det bästa från en chooclate chip cookie! God att servera varm tillsammans med en kula vaniljglass. Och ja, hemligheten är kikärtor i smeten.

Det går lika bra att använda soyamjölk som havremjölk!

Varnings ikonAnslutningsproblem