Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Mjuk pepparkaka med cream cheese frostingMjuk pepparkaka med cream cheese frostingMjuk pepparkaka med cream cheese frostingCook Time: Yield: 4Ingredients:smörströbröd till formenpepparkakskryddaäggsockerfilmjölkmjölkvetemjölbikarbonatfärskostsmörflorsockervaniljsockerInstructions:Mängd: ca 10 st bitar

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en gryta. Dra av grytan från värmen och pensla en sockerkaksform med lite av smöret. Bröa med ströbröd. Rör i pepparkakskryddan i grytan med smör.
3. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Rör sen i filmjölk, mjölk, smörblandningen och vetemjöl utblandat med bikarbonat. Sikta gärna i mjölet. Rör ihop till en jämn smet och häll sen i sockerkaksformen.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 min. Låt sen kakan svalna i formen.
5. Stjälp upp kakan på ett fat.
6. Gör frostingen. Vispa samman färskost och smör. Rör i florsocker och vaniljsocker. Bred på frostingen på kakan.

Mjuk pepparkaka med cream cheese frosting
recipe
60 min

Mjuk pepparkaka med cream cheese frosting

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 125 g smör
  • ströbröd till formen
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 2 st ägg
  • 2.5 dl socker
  • 0.75 dl filmjölk
  • 0.5 dl mjölk
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 100 g färskost
  • 25 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Mängd: ca 10 st bitar
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Smält smöret i en gryta. Dra av grytan från värmen och pensla en sockerkaksform med lite av smöret. Bröa med ströbröd. Rör i pepparkakskryddan i grytan med smör.
  4. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Rör sen i filmjölk, mjölk, smörblandningen och vetemjöl utblandat med bikarbonat. Sikta gärna i mjölet. Rör ihop till en jämn smet och häll sen i sockerkaksformen.
  5. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 min. Låt sen kakan svalna i formen.
  6. Stjälp upp kakan på ett fat.
  7. Gör frostingen. Vispa samman färskost och smör. Rör i florsocker och vaniljsocker. Bred på frostingen på kakan.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss

Garnera med lingon: Om du vill kan du smaksätta din frosting med ett par droppar apelsinsaft. Om du vill frysa kakan, frys den då utan frosting.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem