Mjuk pepparkaka med syrlig topping
recipe
City Gross
60 min

Mjuk pepparkaka med syrlig topping

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa ingredienserna i receptet:

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 1 påse pepparkakskryddor
  • 1.5 dl gräddfil
  • 1 dl lingonsylt
  • 2 tsk bakpulver
  • 4.5 dl mjöl

Topping

  • 1 dl gräddfil
  • 3 msk florsocker
  • 0.5 st apelsin (skalet)
  • lingon

Gör så här

  1. Mängd: 1 st kaka 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Häll i pepparkakskryddor, sylt och smör. Rör i bakpulver och mjöl.
  2. Smöra och bröa en sockerkaksform. Häll i smeten och ställ den mitt i ugnen i ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna.
  3. Rör ihop gräddfilen med florsockret.
  4. Riv i skalet från apelsinen. Lägg toppingen på kakan och dekorera med lingon.

Varnings ikonAnslutningsproblem