
Morot och tomatsoppa med grova citronscones
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 300 g morötter
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1.5 tsk malen ingefära
- 1 l vatten
- 3 st tomater
- 2 msk olivolja
- salt
- svartpeppar
- 0.5 st citron
Scones
- 4 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 dl olivolja
- 2 dl mjölk
- 0.5 st citron
- 1 tsk salt
- olivolja
- flingsalt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala morötterna, löken och vitlöken. Slanta ner i mindre bitar.Fräs morötter, lök och vitlök med ingefäran i en rymlig kastrull. Häll på vatten - Koka!
- "Under tiden det kokar, gör sconsen. Blanda alla ingredienser till degen. Forma 5/10 st”kletiga” bullar med mjölade händer. Ringla över lite olivolja och salta med flingsalt. Baka i ugnen i ca 15 min.
- Skär tomaterna grovt och lägg i ett mixerglas/kannmixer/matberedare. När morotskoket är mjukt häll över tomaterna och mixa slätt tillsammans med olivoljan. Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft.
- Servera de goda citron-sconesen till den varma soppan.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna