Morotsbiffar med rostad potatis
Morotsbiffar med rostad potatis
recipe
City Gross
35 min

Morotsbiffar med rostad potatis

Ingredienser

Klyftpotatis

  • 800 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Morotsbiffar

  • 200 g morötter
  • 1.5 dl jordnötter
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 tsk srirachasås
  • salt
  • svartpeppar
  • smör till stekning
  • olja till stekning

Sås

  • 2 dl matyoghurt
  • 4 msk färsk dragon
  • salt
  • svartpeppar

Sallad

  • 70 g salladsmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen, lägg på en plåt, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min.
  3. Skala och riv morötterna grovt. Mixa tillsammans med jordnötter, riv i skalad gul lök, ingefära och vitlök. Rör i ströbröd och sriracha, smaka av smeten med salt och peppar.
  4. Forma små biffar och stek i smör och olja.
  5. Rör ihop yoghurt med hackad dragon. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med sallad.
Tips från oss
Tycker du att smeten är för torr och att den har svårt att hålla ihop kan du röra i 1 msk vatten.

Varnings ikonAnslutningsproblem