Morotsbiffar med senapskräm och apelsinsallad
Morotsbiffar med senapskräm och apelsinsallad
recipe
City Gross
35 min

Morotsbiffar med senapskräm och apelsinsallad

Ingredienser

  • 300 g morötter
  • 1 st rödlök
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 st ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 3 msk majsmjöl
  • 150 g fetaost
  • salt
  • svartpeppar
  • olja till stekning
  • 280 g couscous
  • 2.5 dl yoghurt
  • 2 msk skånsk senap
  • 1 st fänkål
  • 2 st apelsin
  • 0.5 st knippe salladslök
  • 50 g spenat

Gör så här

  1. Riv morötterna grovt. Blanda med skalad och riven lök, crème fraiche, ägg, ströbröd, majsmjöl och fetaost. Salta och peppra. Klicka ut biffar i en stekpanna med olja.
  2. Koka couscous enligt anvisningarna på paketet.
  3. Rör ihop yoghurt och senap.
  4. Hyvla fänkål fint, gärna med en mandolin, filea apelsinerna. Blanda i en skål med strimlad salladslök.
  5. Servera med spenat.
Tips från oss

Det är enkelt att filéa en apelsin och den blir mycket godare att äta i en sallad. Skala apelsninen med en kniv så att du får bort även det yttersta skinnet. Skär sen ut klyftor mellan skinnbitarna.

Varnings ikonAnslutningsproblem