
Morotslasagne
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1 st gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 150 g champinjoner
- 300 g morötter
- rapsolja
- 1 pkt krossade tomater
- 1 pkt linser
- 2 tsk torkad timjan
- 1 tsk sambal oelek
- salt
- svartpeppar
- rapsolja
Kesosås
- 250 g keso
- 1 dl vatten
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 pkt färska lasangeplattor
- 125 g mozzarella
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och hacka svampen, skala och riv morötterna grovt. Stek allt i lite olja. Rör i krossad tomat, avrunna linser och smaka av med timjan, sambal oelek, salt och peppar.
- Blanda keso, vatten, salt och svartpeppar.
- Börja med lite sås i botten av en form. Lägg ett lager lasagneplattor. Varva linssås, keso och lasagneplattor och avsluta med ett lager kesosås.
- Strö över sönderriven mozzarella och gratinera mitt i ugnen 25-30 min tills den fått fin färg och lasagneplattorna är genomkokta.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna