Morotsnuggets med dillaioli
210.6
Morotsnuggets med dillaioli
recipe
City Gross
45 min

Morotsnuggets med dillaioli

Ingredienser

  • 230 g kikärtor + 1 dl vatten
  • 0.5 dl havregryn
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl panko
  • 2 msk havregrädde
  • 0.5 st gul lök
  • 150 g morötter
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk färsk timjan
  • salt
  • peppar

Till Panering

  • 1 dl panko
  • 1 tsk gurkmeja till panering
  • rapsolja

Till Servering

  • 2 dl aioli
  • 20 g dill
  • tortillabröd
  • 70 g sallad

Gör så här

  1. Mixa kikärtorna med vatten. Blanda med havregryn, ägg, panko och havregrädde. Rör i fint riven lök, fint rivna morötter och ingefära. Rör i hackad timjan och smaka av med salt och peppar. Blanda noga. Låt stå i kylen och svälla, gärna över natten.
  2. Lägg bakplåtspapper på en plåt och pensla med olja.
  3. Rulla små bollar av morotssmeten och platta till dem något. Vänd i panko blandat med gurkmeja. Ringla lite rapsolja över nuggetsarna. Baka dem i 225 grader ca 20 min. Vänd dem efter halva tiden.
  4. Mixa samman aioli med dill.
  5. Servera i bröd med sallad och sås.

Varnings ikonAnslutningsproblem