Morotssoppa med chili, ingefära och lime
172.6
Morotssoppa med chili, ingefära och lime
recipe
City Gross
35 min

Morotssoppa med chili, ingefära och lime

Ingredienser

  • 500 g morötter
  • 1 st bakpotatis
  • 30 g ingefära
  • 0.5 st röd chili
  • 1 st gul lök
  • smör till stekning
  • 8 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • 6 st baguetter
  • 1 st lime
  • 35 g rucola
  • 0.5 st purjolök
  • 250 g hummus

Gör så här

  1. Skala och slanta morötterna, skala och tärna potatisen. Skala och riv ingefäran fint. Skiva chilin, skala och hacka löken.
  2. Hetta upp smör i en gryta och stek allt tills det fått lite färg. Häll då på vatten och fond. Sjud tills morötter och potatis är mjuka. Mixa sen till en slät soppa och rör i grädde.
  3. Värm baguetterna enligt anvisningarna på paketet.
  4. Servera soppan toppad med lime, rucola, strimlad purjolök och baguetterna bredda med hummus.
Tips från oss
Har du jordnötssmör över? Det är gott att toppa en baguette med det och att pressa lite lime över.

Varnings ikonAnslutningsproblem