
Morotssoppa med ingefära och apelsin
6-8
PersonligaPoints per portion
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1 kg morötter
- 1 st schalottenlök
- 1 bit färsk ingefära
- 2 st apelsiner
- 1 msk olivolja
- 8 dl vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärning
- 2.5 dl matlagningsbas 4%
- 4 st fullkornsbaguetter mini
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Skala och riv morötter grovt. Skala och hacka lök och riv ingefära. Pressa apelsiner.
- Fräs löken i olja i en gryta utan att den får färg. Tillsätt morötter och ingefära och fräs några minuter. Häll på vatten och lägg i buljongtärningar. Låt det koka ca 10 minuter.
- Mixa soppan slät, tillsätt matlagningsbas och pressad apelsin. Smaka av med salt och peppar och låt den bli varm.
- Servera soppan med baguette.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Toppa med en klick matyoghurt, hackad chili och färsk koriander.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna