Morotssoppa med ingefära och apelsinMorotssoppa med ingefära och apelsinMorotssoppa med ingefära och apelsinCook Time: Yield: 4Ingredients:morötterschalottenlökfärsk ingefäraapelsinerolivoljavattengrönsaksbuljongtärningmatlagningsbas 4%fullkornsbaguetter minisaltsvartpepparInstructions:
  1. Skala och riv morötter grovt. Skala och hacka lök och riv ingefära. Pressa apelsiner.
  2. Fräs löken i olja i en gryta utan att den får färg. Tillsätt morötter och ingefära och fräs några minuter. Häll på vatten och lägg i buljongtärningar. Låt det koka ca 10 minuter.
  3. Mixa soppan slät, tillsätt matlagningsbas och pressad apelsin. Smaka av med salt och peppar och låt den bli varm.
  4. Servera soppan med baguette.
Morotssoppa med ingefära och apelsin
recipe
WW ViktVäktarna
25 min

Morotssoppa med ingefära och apelsin

6-8

PersonligaPoints per portion

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 kg morötter
  • 1 st schalottenlök
  • 1 bit färsk ingefära
  • 2 st apelsiner
  • 1 msk olivolja
  • 8 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärning
  • 2.5 dl matlagningsbas 4%
  • 4 st fullkornsbaguetter mini
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och riv morötter grovt. Skala och hacka lök och riv ingefära. Pressa apelsiner.
  2. Fräs löken i olja i en gryta utan att den får färg. Tillsätt morötter och ingefära och fräs några minuter. Häll på vatten och lägg i buljongtärningar. Låt det koka ca 10 minuter.
  3. Mixa soppan slät, tillsätt matlagningsbas och pressad apelsin. Smaka av med salt och peppar och låt den bli varm.
  4. Servera soppan med baguette.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Toppa med en klick matyoghurt, hackad chili och färsk koriander.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem