
Nudelsallad med marinerad tofu & het grillad kålsallad
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- grillspett
- 2 st ägg
Marinad
- 1 msk socker
- 4 msk japansk soja
- 2 msk chilisås
- 1 klyfta vitlök
- 400 g tofu
Kålsallad
- aluminiumfolie
- 1 st spetskål
- 1 st rödlök
- 0.5 st röd chili
- 1 klyfta vitlök
- 30 g färsk ingefära
- 1 tsk flingsalt
- smör
- 250 g nudlar
- 1 st lime
Gör så här
- Lägg träspett i blöt.
- Koka äggen. Lägg dem i kallt vatten, när det kokar ta tiden på 6 min för krämigt ägg.
- Rör ihop marinaden i en påse; socker, soja, chilisås och pressad vitlök. Lägg ner tärnad tofu i marinaden och låt dra tills det är dags att steka.
- Lägg ut ett stort ark folie. Strimla kålen. Skala och strimla löken. Finhacka chilin. Fördela allt på folien. Skala och pressa över vitlök och riven ingefära. Salta och klicka på smör. Laga i ugn/på grillen i ca 15-20 min. Kålen ska fortfarande vara krispig.
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
- Trä upp tofun på spett och stek eller grilla tills den är gyllenbrun runt om. Servera resten av marinaden som sås till maten.
- Servera med pressad lime, ägg och sojasås.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Kålen och tofun kan du med fördel tillaga ute på grillen.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna