Nudelsallad med marinerad tofu & het grillad kålsalladNudelsallad med marinerad tofu & het grillad kålsalladNudelsallad med marinerad tofu & het grillad kålsalladCook Time: Yield: 4Ingredients:grillspettäggsockerjapansk sojachilisåsvitlöktofualuminiumfoliespetskålrödlökröd chilivitlökfärsk ingefäraflingsaltsmörnudlarlimeInstructions:
  1. Lägg träspett i blöt.
  2. Koka äggen. Lägg dem i kallt vatten, när det kokar ta tiden på 6 min för krämigt ägg.
  3. Rör ihop marinaden i en påse; socker, soja, chilisås och pressad vitlök. Lägg ner tärnad tofu i marinaden och låt dra tills det är dags att steka.
  4. Lägg ut ett stort ark folie. Strimla kålen. Skala och strimla löken. Finhacka chilin. Fördela allt på folien. Skala och pressa över vitlök och riven ingefära. Salta och klicka på smör. Laga i ugn/på grillen i ca 15-20 min. Kålen ska fortfarande vara krispig.
  5. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
  6. Trä upp tofun på spett och stek eller grilla tills den är gyllenbrun runt om. Servera resten av marinaden som sås till maten.
  7. Servera med pressad lime, ägg och sojasås.
Nudelsallad med marinerad tofu & het grillad kålsallad
recipe
City Gross
35 min

Nudelsallad med marinerad tofu & het grillad kålsallad

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • grillspett
  • 2 st ägg

Marinad

  • 1 msk socker
  • 4 msk japansk soja
  • 2 msk chilisås
  • 1 klyfta vitlök
  • 400 g tofu

Kålsallad

  • aluminiumfolie
  • 1 st spetskål
  • 1 st rödlök
  • 0.5 st röd chili
  • 1 klyfta vitlök
  • 30 g färsk ingefära
  • 1 tsk flingsalt
  • smör
  • 250 g nudlar
  • 1 st lime

Gör så här

  1. Lägg träspett i blöt.
  2. Koka äggen. Lägg dem i kallt vatten, när det kokar ta tiden på 6 min för krämigt ägg.
  3. Rör ihop marinaden i en påse; socker, soja, chilisås och pressad vitlök. Lägg ner tärnad tofu i marinaden och låt dra tills det är dags att steka.
  4. Lägg ut ett stort ark folie. Strimla kålen. Skala och strimla löken. Finhacka chilin. Fördela allt på folien. Skala och pressa över vitlök och riven ingefära. Salta och klicka på smör. Laga i ugn/på grillen i ca 15-20 min. Kålen ska fortfarande vara krispig.
  5. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
  6. Trä upp tofun på spett och stek eller grilla tills den är gyllenbrun runt om. Servera resten av marinaden som sås till maten.
  7. Servera med pressad lime, ägg och sojasås.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Kålen och tofun kan du med fördel tillaga ute på grillen.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem