OkonomiyakiOkonomiyakiOkonomiyakiCook Time: Yield: 4Ingredients:worcestershiresåsjapansk sojavattenfärsk ingefäravitvinsvinägersockermaizenaäggmjölvattensaltvitkålolivoljamajonnäsvattenpepparrot efter smakknippe salladslökkorianderspenatInstructions:
  1. Börja med att göra såsen. Rör ihop allt förutom maizena i en gryta. Koka upp under omrörning. Blanda ut maizena med lite vatten och rör ner i såsen. Koka upp så att såsen tjocknar, rör hela tiden så det inte bränns. Låt svalna.
  2. Vispa ihop ägg, vetemjöl, vatten och salt. Strimla vitkålen fint och rör ner i äggsmeten.
  3. Värm en stekpanna med olja. Häll i hälften av smeten och stek den första pannkakan på medelvärme i ca 5 min.
  4. Använda gärna lock. Vänd den upp och ner på en tallrik eller ett lock. Lägg tillbaka i stekpanna och stek ytterligare 5 min, gärna under lock. Håll koll så att den inte bränns. Gör den andra pannkakan på samma sätt.
  5. Rör samman majonnäs, vatten och pepparrot.
  6. Servera med sås, majonnäs och toppa med hackad salladslök, koriander och spenat.
Okonomiyaki
recipe
City Gross
35 min

Okonomiyaki

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 0.5 dl worcestershiresås
  • 0.5 dl japansk soja
  • 0.5 dl vatten
  • 2 tsk färsk ingefära
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk socker
  • 1 tsk maizena

Pannkaka

  • 4 st ägg
  • 4 dl mjöl
  • 3 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 400 g vitkål
  • olivolja
  • 3 msk majonnäs
  • 1 tsk vatten
  • pepparrot efter smak
  • 0.5 st knippe salladslök
  • 25 g koriander
  • 100 g spenat

Gör så här

  1. Börja med att göra såsen. Rör ihop allt förutom maizena i en gryta. Koka upp under omrörning. Blanda ut maizena med lite vatten och rör ner i såsen. Koka upp så att såsen tjocknar, rör hela tiden så det inte bränns. Låt svalna.
  2. Vispa ihop ägg, vetemjöl, vatten och salt. Strimla vitkålen fint och rör ner i äggsmeten.
  3. Värm en stekpanna med olja. Häll i hälften av smeten och stek den första pannkakan på medelvärme i ca 5 min.
  4. Använda gärna lock. Vänd den upp och ner på en tallrik eller ett lock. Lägg tillbaka i stekpanna och stek ytterligare 5 min, gärna under lock. Håll koll så att den inte bränns. Gör den andra pannkakan på samma sätt.
  5. Rör samman majonnäs, vatten och pepparrot.
  6. Servera med sås, majonnäs och toppa med hackad salladslök, koriander och spenat.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem