Omelettrulle med svampOmelettrulle med svampOmelettrulle med svampCook Time: Yield: 4Ingredients:smörbakplåtspappermjölkvetemjölbakpulveräggsaltchampinjonersmörtorkad timjankinesisk sojasvartpepparsaltriven ostrucolagurkayoghurtInstructions:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt med kanter. Pensla bakplåtspappret med lite av smöret.
  3. Blanda hälften av mjölken med mjölet och bakpulvret i en skål. Vispa till en klumpfri smet. Häll i resten av mjölken och vispa igen. Knäck i ett ägg i taget, vispa. Häll i resten av det smälta smöret. Vispa ner salt.
  4. Häll smeten på bakplåtspappret och baka i ugn i ca 10-15 min.
  5. Gör under tiden fyllningen. Skiva och stek svampen i en stekpanna med smör. Krydda med timjan, soja, svartpeppar och ev salt.
  6. När pannkakan är klar lägger du på osten och svampfyllningen direkt och rullar ihop den. Skär upp och servera med rucola, tärnad gurka och en klick yoghurt.
Omelettrulle med svamp
recipe
City Gross
35 min

Omelettrulle med svamp

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 1 st bakplåtspapper
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 6 st ägg
  • 1 tsk salt

Fyllning

  • 250 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk kinesisk soja
  • svartpeppar
  • salt
  • 150 g riven ost
  • 70 g rucola
  • 0.5 st gurka
  • 2 dl yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt med kanter. Pensla bakplåtspappret med lite av smöret.
  3. Blanda hälften av mjölken med mjölet och bakpulvret i en skål. Vispa till en klumpfri smet. Häll i resten av mjölken och vispa igen. Knäck i ett ägg i taget, vispa. Häll i resten av det smälta smöret. Vispa ner salt.
  4. Häll smeten på bakplåtspappret och baka i ugn i ca 10-15 min.
  5. Gör under tiden fyllningen. Skiva och stek svampen i en stekpanna med smör. Krydda med timjan, soja, svartpeppar och ev salt.
  6. När pannkakan är klar lägger du på osten och svampfyllningen direkt och rullar ihop den. Skär upp och servera med rucola, tärnad gurka och en klick yoghurt.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Rullen är perfekt att ta med i en lunchlåda och är lika god att äta kall som varm.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem