Pärlcouscous med färs
recipe
City Gross
35 min

Pärlcouscous med färs

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
120,00 kr

Ingredienser

  • 150 g sojafärs
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk chilisås
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 280 g pärlcouscous
  • 1.5 msk grönsaksfond
  • 1 st gul lök
  • 285 g majs
  • 250 g körsbärstomat
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Koka sojafärsen enligt anvisningarna på paketet. Gör såsen. Rör ihop yoghurt, skalad och pressad vitlök och chilisås. Smaka av den med salt och peppar.
  2. Koka couscousen enligt anvisningar på förpackning tillsammans med fond.
  3. Skala och hacka löken, häll av spadet från majsen, dela tomaterna.
  4. Stek löken i smör, vänd ner färsen, tomat och majs. Rör om tills allt är genomvarmt.
  5. Häll bort vattnet från couscousen och rör ner i pannan.
  6. Servera.
Tips från oss
Koka pärlcouscous i rikligt med lättsaltat vatten ca 20 min. Överkok inte, för vitsen med pärlcouscous är att den skall ha lite tuggmotstånd

Varnings ikonAnslutningsproblem