
Palsternacksbiffar med mos & dillrostade morötter
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- 1.5 dl mjölk
- 2 krm salt
- 1 krm vitpeppar
- 300 g palsternacka
- 0.5 st purjolök
- 0.5 msk smör
- 1 tsk curry
- 1 msk vatten
- 1 krm salt
- 1 st ägg
- 0.5 dl vetemjöl
- rapsolja
- 300 g morötter
- 20 g dill
- 1 msk rapsolja
- 1 tsk flingsalt
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och tärna potatisen, koka den mjuk.
- Skala och riv palsternacka grovt. Hacka purjon. Fräs allt i smör och curry. Häll på vatten och låt allt bli mjukt. Smaka av med salt. Lägg i en skål, rör i ägg och mjöl.
- Stek biffar i en stekpanna med olja.
- Skala och klyfta morötterna. Lägg dem i en ugnsfast form och rör i hackad dill, olja och salt. Spara lite av dillen att dekorera med. Rosta i ugn ca 15-20 min.
- Gör moset. Vispa/mosa ihop potatisen tillsammans med mjölk. Smaka av med salt och peppar.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Om du vill skulle du kunna riva i en eller två morötter i palsternacksbiffarna.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna