Panerad aubergine med grillad sötpotatis & krämig linsröra
recipe
City Gross
35 min

Panerad aubergine med grillad sötpotatis & krämig linsröra

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
275,40 kr

Ingredienser

  • 3 st sötpotatisar
  • 1 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt

Linsröra

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st tomater
  • 230 g linser
  • 2.5 dl matyoghurt
  • 20 g färsk ingefära
  • 2 krm spiskummin
  • 2 krm salt
  • 2 st aubergine
  • 2 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • 3 msk raps/matolja
  • 35 g salladsmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta sötpotatisen. Lägg den på en plåt och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 20 min.
  2. Gör linsröran. Skala och hacka löken. Skala och pressa vitlöken. Tärna tomaterna. Skölj av linserna och låt dem rinna av. Blanda allt i en skål tillsammans med yoghurt, skalad och riven ingefära. Krydda med spiskummin och salt.
  3. Skär aubergine i ca 2 cm tjocka skivor. Vispa upp ägg på ett fat och blanda samman mjöl, ströbröd, peppar och salt på ett annat fat. Doppa först skivorna i ägg och sen i ströbrödet.
  4. Häll olja i en stekpanna och stek auberginen tills den har fått fin färg.
  5. Servera med sallad.
Tips från oss

Linsröran skulle kunna serveras varm om du föredrar det. Stek då lök och vitlök tillsammans med kryddorna. Rör i linser och smaka av med salt. Yoghurten kan i så fall serveras till maten.

Varnings ikonAnslutningsproblem