Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Panerad aubergine med grillad sötpotatis & linsröraPanerad aubergine med grillad sötpotatis & linsröraPanerad aubergine med grillad sötpotatis & linsröraCook Time: Yield: 4Ingredients:sötpotatisraps/matoljaflingsaltgul lökvitlöksklyftortomaterröda linseryoghurtfärsk ingefäraspiskumminsaltaubergineäggvetemjölströbrödvitpepparsaltraps/matoljasalladInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och klyfta sötpotatisen. Lägg dem på en plåt och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 20 min.
  2. Gör linsröran. Skala och hacka löken. Skala och pressa vitlöken. Tärna tomaterna. Skölj av linserna och låt dem rinna av noga. Blanda allt i en skål tillsammans med yoghurt, skalad och riven ingefära. Krydda med spiskummin och salt.
  3. Skär aubergine i ca 2 cm tjocka skivor. Vispa upp ägg på ett fat och blanda samman mjöl, ströbröd, peppar och salt på ett annat fat. Doppa först skivorna i ägg och sen i ströbrödet.
  4. Häll olja i en stekpanna och stek auberginen tills den har fått fin färg.
  5. Servera med sallad.
Panerad aubergine med grillad sötpotatis & linsröra
recipe
35 min

Panerad aubergine med grillad sötpotatis & linsröra

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 500 g sötpotatis
  • 1 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st tomater
  • 230 g röda linser
  • 2.5 dl yoghurt
  • 20 g färsk ingefära
  • 2 krm spiskummin
  • 2 krm salt
  • 1 st aubergine
  • 1 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • 3 msk raps/matolja
  • 35 g sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och klyfta sötpotatisen. Lägg dem på en plåt och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 20 min.
  2. Gör linsröran. Skala och hacka löken. Skala och pressa vitlöken. Tärna tomaterna. Skölj av linserna och låt dem rinna av noga. Blanda allt i en skål tillsammans med yoghurt, skalad och riven ingefära. Krydda med spiskummin och salt.
  3. Skär aubergine i ca 2 cm tjocka skivor. Vispa upp ägg på ett fat och blanda samman mjöl, ströbröd, peppar och salt på ett annat fat. Doppa först skivorna i ägg och sen i ströbrödet.
  4. Häll olja i en stekpanna och stek auberginen tills den har fått fin färg.
  5. Servera med sallad.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Linsröran skulle kunna serveras varm om du föredrar det. Stek då lök och vitlök tillsammans med kryddorna. Rör i linser och smaka av med salt. Yoghurten kan i så fall serveras till maten.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem