Paprika- och getostpaj
211
Paprika- och getostpaj
recipe
City Gross
35 min

Paprika- och getostpaj

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 3 msk vatten
  • 3 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 35 g rucola
  • 180 g grillad paprika
  • 150 g getost
  • 100 g valnötter
  • 2.5 dl yoghurt
  • 0.5 st romansallad
  • 125 g körsbärstomater
  • 0.5 st gurka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ihop mjöl, smör och vatten till en jämn deg. Låt vila kallt i 15 min. Tryck ut pajdegen i en pajform ca 24 cm i diameter. Nagga degen och förgrädda i ugn 10-15 min.
  3. Blanda under tiden ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Fyll pajskalet med rucola, strimlad paprika och bitar av getost. Häll över äggstanningen. Baka pajen i ugn tills den stelnat och fått fin färg.
  4. Rosta valnötterna i en torr stekpanna.
  5. Servera med yoghurt, sallad, tomater, tärnad gurka och rostade valnötter.
Tips från oss

Vill du ge valnötterna extra smak kan du rosta dem i en torr stekpanna.

Varnings ikonAnslutningsproblem