Pasta med grönkålpesto och dill
202.2
Pasta med grönkålpesto och dill
recipe
City Gross
25 min

Pasta med grönkålpesto och dill

Ingredienser

  • 340 g spaghetti

Pesto:

  • 150 g grönkål
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 st skalade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 dl riven ost
  • salt, gärna ur kvarn
  • svartpeppar, gärna ur kvarn

Sallad:

  • 30 g färsk dill
  • 1 st röd lök
  • 150 g grönkål
  • 4 droppar citron

Gör så här

  1. -Sätt på rikligt med vatten för att koka pastan, salta ordentligt!
  2. -Peston: Repa bladen av grönkål-och lägg i ett mixer, ta i solroskärnor, vitlöksklyftorna, olivoljan och osten. Mixa den grovt, smaksätt med svartpeppar och salt.
  3. -Salladen: Plocka dillen och finhacka rödlöken, lägg dill, lök och sista påsen med grönkål i en skål. Pressa lite citron över, salta och peppra.
  4. -När pastan är kokt, häll av vattnet och blanda i peston-lägg upp i stor skål och toppa med ”salladen”. Fungerar finta att äta kall så packa i matlådor och ta med till backen.
Tips från oss
”Stugkäk”! Här kan man så klart skiva på lite kycklingfilé eller grillad stekt haollumi.

Varnings ikonAnslutningsproblem