Pasta med keso, sockerärtor & päronsallad
Pasta med keso, sockerärtor & päronsallad
recipe
City Gross
35 min

Pasta med keso, sockerärtor & päronsallad

Ingredienser

  • 340 g pasta
  • 75 g sockerärtor
  • 90 g soltorkad tomat
  • 250 g keso
  • 0.5 st citron, skal + saft
  • 2 krm flingsalt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 st rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 1.5 msk socker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 70 g rucola
  • 1 st päron
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 125 g jordnötter

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skala och skiva löken till salladen tunt. Stek strimlorna i en stekpanna tillsammans med olja, socker, vinäger och peppar tills den börjar bli ljust brun och karamelliserad. Detta tar en liten stund så gör resten så länge, men glöm inte att röra om då och då.
  3. Rör ihop delade sockerärtor, hackad soltorkad tomat, keso, rivet citronskal från avtvättad citron och pressad citron i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg rucolan på ett fat. Kärna ur och skiva päronet tunt. Lägg päron på rucolan, toppa med karamelliserad lök och strö över flingsalt.
  5. När pastan är klar och avhälld rör samman kesoröran med pastan och strö över fint hackade jordnötter.
  6. Servera.
Tips från oss
Blir det lök över? Förvara den i kylskåp i upp till en vecka.

Varnings ikonAnslutningsproblem