Pasta pomodoro
recipe
City Gross
25 min

Pasta pomodoro

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

171,60 kr

Ingredienser

  • 340 g spaghetti
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st röd chili
  • 1 tsk olivolja
  • 500 g körsbärstomat
  • 1 msk grönsaksfond
  • 2 msk kapris
  • salt
  • svartpeppar
  • 250 g keso
  • 1 st färsk basilika

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Finhacka chili. Fräs lök, vitlök och chili i olja. Tillsätt tärnde körsbärstomater och rör i fond. Låt såsen sjuda ca 10 min.
  3. Blanda ner kapris och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  4. Ta kastrullen från plattan och blanda allt med pastan. Toppa med keso och strö över färsk basilika.
  5. Servera.
Tips från oss

Låt såsen sjuda långsamt en liten stund extra så att alla smaker verkligen hinner komma fram. En skvätt vatten kan du röra ner i såsen om du vill ha den "såsigare".

Varnings ikonAnslutningsproblem