
Pepparkaksbiskvier med saffran
Ingredienser
- 200 g mandelmassa
- 125 g smör
- 1 msk pepparkakskrydda
- 1 st äggvita
- 125 g smör
- 1.5 dl florsocker
- 1 pkt saffran
- 1 st äggula
- 200 g vit choklad
- strössel
Gör så här
- Mängd: 30 st
- Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan på ett rivjärn och blanda med kryddor och äggvita.
- Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut den så att mandel-massan får en jämn yta.
- Ställ in i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna. Rör samman smör, florsocker, saffran och äggula till en jämn kräm. Bred krämen på biskvierna (se till att formen blir lite toppig). Låt dem stelna i kylen.
- Smält choklad över ett vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen och dekorera med strössel.