Pepparkaksbiskvier med saffran
119.6
Pepparkaksbiskvier med saffran
recipe
City Gross
25 min

Pepparkaksbiskvier med saffran

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 125 g smör
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 1 st äggvita
  • 125 g smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 pkt saffran
  • 1 st äggula
  • 200 g vit choklad
  • strössel

Gör så här

  1. Mängd: 30 st
  2. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan på ett rivjärn och blanda med kryddor och äggvita.
  3. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut den så att mandel-massan får en jämn yta.
  4. Ställ in i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna. Rör samman smör, florsocker, saffran och äggula till en jämn kräm. Bred krämen på biskvierna (se till att formen blir lite toppig). Låt dem stelna i kylen.
  5. Smält choklad över ett vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen och dekorera med strössel.

Varnings ikonAnslutningsproblem