Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
PierogiPierogiPierogiCook Time: Yield: 4Ingredients:vetemjölsaltäggljummet vattensmörvetemjöl till utbakningsurkålpotatismospotatismjölksaltvitpepparriven ostgräslökdillsaltpepparsmält smörschalottenlökarpersiljasmetanaInstructions:
  1. Skala och koka potatisen
  2. Blanda mjöl och salt. Rör i ägg, vatten och blanda väl. Arbeta in rumstempererat smör tills degen är slät men klibbig. Täck degen med plastfolie och kyl i ca 1 timme.
  3. När potatisen är mjuk gör mos. Mosa potatisen med en ballongvisp eller elvisp. Häll i önskad mängd mjölk, salt och vitpeppar. Vispa moset poröst.
  4. Blanda surkål med varmt potatismos och ost. Rör i hackad gräslök och dill, smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
  5. Kavla ut degen till ca 2 mm i tjocklek. Tryck ut cirklar med ett glas.
  6. Klicka ut fyllningen i mitten på varje cirkel. Vik från ena hörnet till det andra, förslut med hjälp av fingrarna och tryck sedan ett mönster med en gaffel. Pierogin kan nu frysas i upp till 4 veckor eller tillagas direkt. Täck dem med en fuktig handduk så att de inte torkar.
  7. Koka upp vatten och salta. Koka ett par åt gången, de flyter upp till ytan när de är färdiga. Stek dem sen krispiga i smör.
  8. Hacka schalottenlök och bryn i smör i tills den karamelliserats.
  9. Servera pierogis tillsammans med karamelliserade schalottenlök, persilja och smetana.
Pierogi
recipe
180 min

Pierogi

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Deg

  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 st ägg
  • 1.75 dl ljummet vatten
  • 2 msk smör
  • vetemjöl till utbakning

Fyllning

  • 100 g surkål
  • 200 g potatismos
  • 200 g potatis
  • 0.5 g mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 100 g riven ost
  • 20 g gräslök
  • 20 g dill
  • salt
  • peppar

Till Servering

  • 50 g smält smör
  • 3 st schalottenlökar
  • persilja
  • 2 dl smetana

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen
  2. Blanda mjöl och salt. Rör i ägg, vatten och blanda väl. Arbeta in rumstempererat smör tills degen är slät men klibbig. Täck degen med plastfolie och kyl i ca 1 timme.
  3. När potatisen är mjuk gör mos. Mosa potatisen med en ballongvisp eller elvisp. Häll i önskad mängd mjölk, salt och vitpeppar. Vispa moset poröst.
  4. Blanda surkål med varmt potatismos och ost. Rör i hackad gräslök och dill, smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
  5. Kavla ut degen till ca 2 mm i tjocklek. Tryck ut cirklar med ett glas.
  6. Klicka ut fyllningen i mitten på varje cirkel. Vik från ena hörnet till det andra, förslut med hjälp av fingrarna och tryck sedan ett mönster med en gaffel. Pierogin kan nu frysas i upp till 4 veckor eller tillagas direkt. Täck dem med en fuktig handduk så att de inte torkar.
  7. Koka upp vatten och salta. Koka ett par åt gången, de flyter upp till ytan när de är färdiga. Stek dem sen krispiga i smör.
  8. Hacka schalottenlök och bryn i smör i tills den karamelliserats.
  9. Servera pierogis tillsammans med karamelliserade schalottenlök, persilja och smetana.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Överbliven deg kan klippas ner och läggas i sjudande soppor. Gör gärna fyllningen dagen innan för att spara tid.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem