Pink velvet cake
Pink velvet cake
recipe
City Gross
60 min

Pink velvet cake

Ingredienser

  • 250 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 300 g strösocker
  • 2 st ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2.5 dl filmjölk
  • 1 msk röd karamellfärg (eller 3 msk rödbetsspad)
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 tsk bikarbonat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en form.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål, ställ åt sidan.
  4. Vispa smör och socker luftigt. Knäck i äggen och vispa noga. Vispa i vaniljsocker.
  5. Blanda i filmjölken, färg och mjölblandningen.
  6. Blanda vinägern och bikarbonaten för sig, låt det fräsa och blanda sen snabbt ner det i smeten. Häll smeten i den smorda formen.
  7. Grädda i ca 30-40 min eller tills en tandpetare kommer ut ren när man sticker kakan i mitten.
  8. Låt svalna.
  9. Pudra över florsocker vid servering.
Tips från oss
En naturlig röd färg får du om du ugnsbakar några skalade hela rödbetor och sen häller av saften, eller kör dem i en juicemaskin.

Varnings ikonAnslutningsproblem