Pop-tarts med jordgubbsfyllning Pop-tarts med jordgubbsfyllning Pop-tarts med jordgubbsfyllning Cook Time: Yield: 4Ingredients:rumsvarmt smörvetemjölsaltiskallt vattensyltjordgubbssyltmarshmallowfluffmjölk att pensla medflorsockervattenströsselInstructions:
  1. Arbeta snabbt ihop smör, mjöl och salt. Tillsätt lite vatten i taget och arbeta samman till en smidig deg. Låt degen vila i kylskåp i plastfolie i ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Kavla ut degen så att den blir ca 3 mm tjocka. Tryck ut runda cirklar, använd gärna ett glas. Klicka ut sylt och fluff på varje rektangel, lägg på ett lock och tryck noga ihop kanterna med en gaffel. Pricka degen med en gaffel utan att göra hål rakt igenom.
  4. Pensla med mjölk och laga i ugn ca 10-15 min.
  5. Låt svalna en stund på plåten och låt sen svalna helt på galler.
  6. Rör ihop florsocker och vatten till glasyren, den ska vara tjock och krämig. Tillsätt mer vatten om du tycker att den är allt för tjock. Bred på kakorna och toppa med strössel.
Pop-tarts med jordgubbsfyllning
recipe
City Gross
180 min

Pop-tarts med jordgubbsfyllning

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 3 msk iskallt vatten
  • 1 dl sylt
  • 1 dl jordgubbssylt
  • 1 dl marshmallowfluff
  • mjölk att pensla med

Frosting

  • 2 dl florsocker
  • 4 tsk vatten
  • strössel

Gör så här

  1. Arbeta snabbt ihop smör, mjöl och salt. Tillsätt lite vatten i taget och arbeta samman till en smidig deg. Låt degen vila i kylskåp i plastfolie i ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Kavla ut degen så att den blir ca 3 mm tjocka. Tryck ut runda cirklar, använd gärna ett glas. Klicka ut sylt och fluff på varje rektangel, lägg på ett lock och tryck noga ihop kanterna med en gaffel. Pricka degen med en gaffel utan att göra hål rakt igenom.
  4. Pensla med mjölk och laga i ugn ca 10-15 min.
  5. Låt svalna en stund på plåten och låt sen svalna helt på galler.
  6. Rör ihop florsocker och vatten till glasyren, den ska vara tjock och krämig. Tillsätt mer vatten om du tycker att den är allt för tjock. Bred på kakorna och toppa med strössel.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem