Potatis- och blomkålsstomp med grönsaksbiffar
184.6
Potatis- och blomkålsstomp med grönsaksbiffar
recipe
City Gross
45 min

Potatis- och blomkålsstomp med grönsaksbiffar

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 0.5 st blomkål
  • 0.5 st purjolök
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör till stekning
  • 0.5 st färsk persilja
  • 1 st citron, skalet
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk sesamfrö
  • 300 g morötter
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjöl
  • 1.5 dl mjölk
  • 2 tsk dragon
  • 0.5 st blomkål
  • salt
  • svartpeppar
  • smör till stekning
  • olja till stekning
  • 3 st tomater
  • 1 st rödlök
  • 35 g rucola
  • citron, saften

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den i rikligt med saltat vatten. Skär blomkålen i mindre bitar, hacka purjolöken, lägg dem i potatisvattnet när det återstår ca 10 min av potatisens koktid.
  2. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna. Skala och riv morötterna grovt. Blanda med ägg, mjöl, mjölk, dragon och riven blomkål. Krydda med salt och peppar. Stek i smör och olja.
  3. Häll av vattnet. Stöt sönder och vispa med elvisp, späd med varm mjölk och smör. Smaka av med hackad persilja, rivet citronskal, salt och peppar.
  4. Hacka tomater och lök, blanda med rucola i en skål. Pressa över citron.
  5. Servera.
Tips från oss

Stek biffarna tills de fått fin färg, lägg dem sen på en plåt med bakplåtspapper och låt dem lagas klart i ugnen på 200 grader.

Varnings ikonAnslutningsproblem