
Potatisbullar med grönkål och ärtor
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 150 g grönkål
- 1 kg kokt mjölig potatis
- 50 g mjölkfritt margarin
- 2 msk majsstärkelse
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk dijonsenap
- 1 st knippe gräslök
- riven muskotnöt
- salt
- vitpeppar
Till Servering
- gröna ärtor
- lingonsylt
Gör så här
- Dra av grönkålsbladen från stjälkarna och hacka dem fint. Stek i lite olja tills grönkålen mjuknar.
- Pressa potatisen med hjälp av en potatispress eller mosa sönder den med en gaffel.
- Smält smöret och blanda ner det i potatismoset tillsammans med majsstärkelsen.
- Rör ner riven vitlöksklyfta, dijonsenap, gräslök och grönkål. Smaka av med muskotnöt, salt och peppar.
- Forma moset till biffar och stek dem gyllenbruna i smör. Servera tillsammans med lingonsylt.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Potatisbullar är en husmanskostklassiker som går att variera i oändlighet. Här smaksätter jag dem med finhackad grönkål, dijonsenap och gräslök. Tillsammans med ärtor blir det här en riktig symfoni i grönt.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna