Potatisbullar med grönkål och ärtor
133.2
Potatisbullar med grönkål och ärtor
recipe
City Gross
25 min

Potatisbullar med grönkål och ärtor

Ingredienser

  • 150 g grönkål
  • 1 kg kokt mjölig potatis
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 st knippe gräslök
  • riven muskotnöt
  • salt
  • vitpeppar

Till Servering

  • gröna ärtor
  • lingonsylt

Gör så här

  1. Dra av grönkålsbladen från stjälkarna och hacka dem fint. Stek i lite olja tills grönkålen mjuknar.
  2. Pressa potatisen med hjälp av en potatispress eller mosa sönder den med en gaffel.
  3. Smält smöret och blanda ner det i potatismoset tillsammans med majsstärkelsen.
  4. Rör ner riven vitlöksklyfta, dijonsenap, gräslök och grönkål. Smaka av med muskotnöt, salt och peppar.
  5. Forma moset till biffar och stek dem gyllenbruna i smör. Servera tillsammans med lingonsylt.
Tips från oss
Potatisbullar är en husmanskostklassiker som går att variera i oändlighet. Här smaksätter jag dem med finhackad grönkål, dijonsenap och gräslök. Tillsammans med ärtor blir det här en riktig symfoni i grönt.

Varnings ikonAnslutningsproblem